INFORMARE DE PRESĂ 07 martie 2022

Astăzi, 07 martie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea votării hotărârilor nr. 16 și 17. Prima prevede stabilirea locațiilor temporare pentru cazarea pe teritoriul județului Constanța a cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel, în trei U.A.T.-uri (Constanța, Crucea și Năvodari) au fost identificate 16 locații temporare de cazare, însumând peste 550 de locuri. Facem mențiunea că spațiile nu sunt, momentan, folosite, urmând ca acestea să devină operaționale pe măsură ce vor exista cereri venite prin Centrele Județene de Conducere și Coordonare a Intervenției din județele de graniță.

Lista cu locațiile identificate va putea fi actualizată ori de câte ori va fi necesar, în funcție de situația operativă din județ.

A doua hotărâre se referă la solicitarea de bunuri materiale și mijloace de cazarmament din stocurile constituite ca rezerve de stat, aflate în gestiunea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS).

Astfel, se va propune scoaterea, din rezervele de stat, a următoarelor bunuri materiale și mijloace de cazarmament: 400 de paturi, 400 de saltele, 400 de pături, 800 de cearșafuri, 400 de perne, 800 de fețe de pernă și 400 de saci de dormit.