INFORMARE DE PRESĂ 15 mai 2021

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, astăzi, 15 mai, hotărârea nr. 75. Aceasta prevede constatarea încadrării județului Constanța în limita de incidență cumulată la 14 zile mai mică sau egală cu 3/1.000 locuitori, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 550/14 mai 2021. De asemenea, hotărârea a mai cuprins încadrarea U.A.T. Albești în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 3/1.000 locuitori.

Hotărârea votată astăzi mai cuprinde și prevederi care se referă la purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și deschise. Astfel, începând cu data de 15 mai 2021, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice și oriunde se formează aglomerări de persoane).

Totodată, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, prin grija primăriilor, pot propune spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța orice alte spații/zone cu potențial de aglomerare pe raza U.A.T.-urilor din județul Constanța, unde se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție.

Mai jos, hotărârea.

https://ct.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/39/2021/05/h75.pdf