INFORMARE DE PRESĂ 18 martie 2022

Astăzi, 18 martie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea votării hotărârilor nr. 22 și 23. Prima prevede actualizarea locațiilor temporare pentru cazarea pe teritoriul județului Constanța a cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel, până în acest moment, au fost identificate 41 de locații temporare de cazare, însumând aproape 1.600 de locuri. Lista cu locațiile identificate va putea fi actualizată ori de câte ori va fi necesar, în funcție de situația operativă din județ.

A doua hotărâre se referă la stabilirea capacității disponibile în vederea facilitării transportului rutier, în conformitate cu prevederile HG nr. 337/2022, privind acordarea de gratuități și facilități pentru transportul cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel, șapte operatori de transport rutier din județul Constanța, vor pune la dispoziție, în caz de nevoie, 73 de autovehicule, cu o capacitate totală de peste 2.400 de locuri.