Comunicat de presă nr. 14 din 12 aprilie 2024

Astăzi, 12 aprilie 2024, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, a fost semnat protocolul de colaborare pentru furnizarea de servicii de consultanţă în domeniul digitalizării, inovării și servicii de sprijinire a inovării, între Consorțiul CiTyInnoHub, prin coordonatorul său, Universitatea ’’Ovidius’’ din Constanța, reprezentată de către conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, în calitate de rector și Instituția Prefectului – Județul Constanța, reprezentată prin domnul Silviu-Iulian Coșa, în calitate de prefect.

Prin primul protocol semnat, „Consorțiul CiTyInnoHub” acordă Instituției Prefectului – Județul Constanța, fără contraprestaţie financiară din partea acestia, un set de servicii, produse şi procese digitale publice noi şi optimizate. Acestea sunt rezultatul implementării proiectului intitulat: „ConsTanta INNovation Hub, un centru pentru transformarea digitală a IMM-urilor și a OSP-uri din SE României – CiTyInnoHub” și a Acordului de Grant semnat cu Comisia Europeană.

 ‘‘Am semnat cu Universitatea ’’Ovidius’’, coordonatorul „Consorțiului CiTyInnoHub”, un protocol de colaborare privind acordarea de asistență pentru digitalizarea activităților instituției. Un prim proiect este deja în curs de derulare: crearea unui platforme digitale pentru evaluarea stării de securitate din școli. Faptul că am fost în aceste activități umăr lângă umăr, demonstrează că rolul digitalizării este acela de a ne conecta, pentru a lucra mai eficient împreună. Mulțumesc Universității ’’Ovidius’’ pentru faptul că a reușit să creeze acest hub digital și pentru că ne-a ales ca prim partener ’’, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.