Comunicat de presă Nr. 5 din 16 februarie 2024

Astăzi, 16 Februarie a.c., în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, a avut loc o ședință de lucru cu managerii centrelor rezidențiale pentru cazarea persoanelor vârstnice. Întâlnirea a avut drept scop instruirea metodologică în vederea aplicării prevederilor Ordinului comun al Ministrului Afacerilor Interne, numărul 179 din 10.11.2023, Ministrului Muncii și Solidarității, numărul 2089 din 06.10.2023 și al Ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, numărul 20892 din 24.10.2023, emis pentru aprobarea dispozițiilor generale de apărare împotriva incendiilor la spații și clădiri în care se organizează și funcționează servicii sociale.

Alături de Prefect, au fost prezenți comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘‘Dobrogea’’, domnul colonel Cristian Amarandei, șeful Inspecției de Prevenire, domnul colonel Mihai Georgescu, precum și directoarea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, doamna Laura Constandin.

La întâlnire a fost prezenți un număr de peste 40 de reprezentanți/administratori ai centrelor rezidențiale, cărora li s-au explicat modificările apărute în cadrul legislativ incident. În cadrul sesiunilor de întrebări și răspunsuri, reprezentanții instituțiilor au clarificat aspectele incerte și au adus precizări suplimentare referitoare la normele legale.

‘‘Apreciez că nu poți face o activitate de control eficientă decât în condițiile în care, anterior, organizezi astfel de sesiuni de informare și îndrumare metodologică. Salut inițiativa colegilor de la ISU și mulțumesc AJPIS pentru participarea la această întâlnire. Le doresc managerilor de centre rezidențiale o activitate fără probleme, astfel încât aspectele constatate, din fericire nu în județul Constanța, anul trecut să nu se mai repete niciodată. ’’, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.