Comunicat de presă 05 decembrie 2023

Astăzi, 05 decembrie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU),  în vederea votării hotărârii nr. 58. Aceasta prevede delegarea atribuțiilor necesare către Instituția Prefectului – Județul Constanța, astfel încât aceasta să întreprindă demersurile oportune pentru identificarea problemelor întâmpinate la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ, ca urmare a fenomenelor meteorologice manifestate în județul Constanța în perioada 25-27.11.2023, precum și propuneri de soluționare a acestora, conform anexei care face parte din hotărârea adoptată.

Totodată, prin hotărârea nr. 58 se constituie comisia de verificare a stadiului pregătirilor pentru sezonul de iarnă 2023-2024, cu precădere, fără a se limita la contracte de deszăpezire, număr utilaje proprii și închiriate, stocuri materiale antiderapante, de care dispun administratorii de drumuri, respectiv Direcția Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa (Secția Drumuri Naționale și Secția Autostrăzi) și Drumuri Județene Constanța S.A.. Comisia își va desfășura activitatea în perioada 07.12-14.12.2023, rezultatele acțiunii de verificare fiind consemnate într-un raport, care va fi prezentat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

 ‘’Intervențiile drumarilor, ale autorităților locale, ale echipelor de remediere a avarilor la rețelele de utilități, au fost indispensabile. Sutele de oameni rămași înzăpeziți au fost putut fi puși în siguranță, constănțenii care au avut probleme medicale au primit asistența necesară, iar rețele de utilități au fost repuse în funcțiune.

Acum trebuie să identificăm căile pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a instituțiilor, astfel încât cetățenii să simtă, cu adevărat, că siguranța lor este pe primul loc.’’, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.