Comunicat de presă 28 noiembrie 2023

Astăzi, 28 noiembrie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), în vederea votării hotărârii nr. 57. Punctul pe ordinea de zi a sedinței extraordinare CJSU, ce a avut loc în format electronic, a fost analizarea și aprobarea măsurilor dispuse în cadrul ședinței Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de avarii la rețele de utilități publice, din data de 28.11.2023. Conform hotărârii CJSU nr.57/28.11.2023 adoptate, operatorii de utilități publice E-Distribuție Dobrogea și RAJA S.A. Constanța vor transmite periodic, din 3 în 3 ore, începând cu data adoptării prezentei hotărâri și până la finalizarea tuturor avariilor de pe raza județului Constanța, 2 situații conform Anexei 1 și Anexei 2, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Situațiile menționate la Articolul 1 se vor transmite la Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța (CJSU). Situațiile primite vor fi comunicate factorilor interesați.

Totodată, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență se vor convoca în ședințe extraordinare de îndată și vor adopta măsuri pentru identificarea persoanelor cu vulnerabilități, a persoanelor singure, a persoanelor fără adăpost și a celor care locuiesc în spații fără încălzire curentă, în vederea preluării acestora când situația o impune pentru protecția și siguranța acestora.

‘’Îmi place să cred că declarațiile reprezentanților operatorului de energie electrică E-Distribuție Dobrogea, făcute în cadrul ședinței grupului de suport tehnic, cu privire la numărul celor 50 de echipe de intervenție pe care acesta le-a disponibilizat pentru județul Constanța, se vor materializa și vor fi în teren unde vor acționa cu responsabilitate, astfel încât cetățenii județului să beneficieze cât mai repede de realimentarea cu energie electrică și implicit cu apă. Termenul de joi seară, vineri sau mai rău sfârșitul săptămânii, îl consider incorect față de constănțeni.

Mă aștept la predictibilitate și la respectarea calendarului asumat pentru repunerea în funcțiune a rețelelor de energie electrică chiar înainte de termenul înaintat’’, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.